White House | Black Market HQ
Case Study

 

White House | Black Market HQ

Fort Myers, FL

The 40,000 -square-foot warehouse adaptive-reuse project was developed as the headquarters for fashion retailer White House Black Market. The interior architecture initiates a lively dialogue between old and new, exhibiting the encapsulated history and contemporary spirit of the company through light, monochromatic colors and appropriate finishes.

The overarching goal of the project is to design a space that makes the organization work better. The design emphasizes the open space. The space accommodates various scales of working scenarios; from individual work to casual two-or three-person discussions, team meetings and large video-conferences. Individual workspaces for associates allow people to casually converse and share screens with their neighbors—or to turn their chairs around and meet with others at round work tables.

The refurbished space includes meeting spaces throughout the building to ensure that areas for collaborative work are abundant and frequently used. The Brand Principal office is home to a round table and chairs. Rather than monopolizing prime views and separating themselves from the dialogue of the firm by using private corner suites, associates’ offices are located centrally, facing outwards towards an open-plan space lined with punched windows that bring in natural light.